Schenking

Heeft u plannen om te schenken? Aan bijvoorbeeld uw kinderen? Een goed idee. Zo beperkt u uw eigen nalatenschap en helpt u uw kinderen niet alleen nu op weg, maar ook straks als ze erfbelasting moeten betalen. Schenken kan op twee manieren: éénmalig en jaarlijks. Elke manier van schenken brengt zekere vrijstellingen met zich mee zodat er zo min mogelijk schenkbelasting afgedragen hoeft te worden.

Eenmalige schenking

We noemen het een eenmalige schenking, maar in feite gaat het om een eenmalige verhoogde vrijstelling voor schenkbelasting. Voor uw kinderen heeft u in 2017 een vrijstelling van €25.526. Zij dienen dan wel ouder te zijn dan 18 jaar en jonger dan 40. En u zult de schenking in één keer moeten verrichten. Wilt u ze bijstaan voor de financiering van een studie (die minimaal €20.000 kost) of de aankoop van een eigen woning, dan krijgt u een vrijstelling van €53.176.

Meer informatie

Wilt u meer weten over hoe u door te schenken nu en straks uw erfgenamen kunt helpen? Bel/mail voor meer informatie: info@010notaris.nl, 010 7671700.