Statutenwijziging

Een statutenwijziging voor een bv, nv, vereniging of stichting kan eenvoudig bij uw notaris. Tenminste, als u toestemming heeft van de algemene ledenvergadering (vereniging), het bestuur (stichting) of de algemene vergadering van aandeelhouders (bv).

Er zijn diverse redenen waarom u de statuten zou willen wijzigen:

  • De organisatie krijgt een andere naam
  • Er komt een Raad van Commissarissen
  • Een bv wil bijzondere aandelen gaan uitgeven
  • De organisatie gaat fiscaal of anderszins kapitaal uitkeren
  • Uw huidige statuten conflicteren met de nieuwe regelgeving omtrent de flex-bv

Uiteindelijk kan uw akte van statutenwijziging betrekking hebben op een beperkte statutenwijziging, zoals bijvoorbeeld bij een naamswijziging, of op een complete vervanging in het geval u geheel nieuwe statuten wenst.

Procedure

De manier waarop u de statuten kunt wijzigen staat vermeld in uw huidige statuten. In elk geval zal de Kamer van Koophandel op de hoogte moeten worden gebracht. De notaris regelt dat voor u.

Gratis en vrijblijvend advies

Twijfelt u of de statuten van uw bv, nv, stichting of vereniging nog actueel zijn? Bel dan even voor een gratis Statutenscan. Ook als u zeker weet dat de statuten van uw organisatie wilt wijzigen raden wij aan om even een vrijblijvende afspraak te maken. Statuten wijzigen? Zo gebeurt bij 010Notaris in Rotterdam. Zelfs in het weekend of in de avonduren.